Aku dan Diriku!!!!!

Kini aku dan lagu menjadi aku dan diriku........

Shut Down.....

Hurm..shut down!! aku pun x taw apa yang tutup mungkin mood aku tentang keje...skang aku adalah insan yang teramat malas maw pegi memandangkan projek yang agak kureng skang nie.Hurm..harap2 raya cine mood aku pulih dsmpg bakal melepak ke Eastern lagi..huhu..eastern lagilah jawabnyer pasnie..esok ada miting perkara yang paling malas dalam hidup ku pegi miting.haiya!! manyak susah wooo...dan amat membosankan bler ada miting huhuhu...hurm..mcm mana lah nak motivasi diri ada sesape yang boleh bg tip memandangkan semingu nie xde aktiviti melaenkan mengadap game,forum dan yang sewaktu dengannyer..adeh....

:-masih terus berkelana meneruskan perjalanan hidup dsmpg mencari erti kehidupan

Info Baru...

Salam buat semua..keje dah settle cuma x print je lagi jap g maw pg Celcom hntr dokumen tp aku amat malas huhuhu...gler malas setelah mendapat satu info buat aku rasa huhuh..cedihnyer..info nie aku dapat dr member fp ayie. tq ayie utk info nie..hurm..aku malas nak taep pepanjang tp kowang tgk sdri apa yang aku dapat..skang nie aku dalam di lema ..huhu.........

CONTACT DATA

Organization: PIDGIN TECHNOLOGIES LTD.
Contact: Name: Mr. Ron Kass
Position: CEO
Address: 39/1 Shderot Chen
Tel Aviv
ISRAEL, 64166
Telephone: 054-4930650
Email: admin@pidgintech.com
WEB site: www.pidgintech.com


GENERAL INFORMATION
Established: 2004
Ownership: Private

Core business

Developing and operating innovative technologies and services for
the social web and web communities.

Employees: 5
Main Markets: Bloggers, User Generated Content (UGC) Segments, Internet Users.

Overview

PIDGIN TECHNOLOGIES LTD. was formed in June 2004 and is a
privately held company. PIDGIN TECHNOLOGIES is focused on
developing and operating innovative technologies and services for
the social web and web communities.

Among the company's products are:
* Klostu - a social network platform and unified identity system
in development, targeting the vast world of internet forums and
message boards.
* BoardTracker - a forum discussion search engine and an
essential tool to find valuable information among the billions of
forum posts on the boardscape. BoardTracker is used for search in
the 'traditional' way but also for 'persistent search' which
means defining keywords to track for such purposes as
sales/marketing and brand monitoring.
* Fotopages - a photo sharing and blogging platforms on the web,
serving many millions of photos created by amateur and
professional photographers and bloggers from around the world.
* Forumeter - a service showcasing the most popular videos and
news items each day on the boardscape. Popularity is determined
by the number of forum discussions about an item and links to the
original discussions are provided so viewers can easily join the
conversation on the relevant forums.
* ServerMojo - a server monitoring and alerts service and an
essential tool for any sysadmin or site owner. With both free and
premium options, users can define monitor intervals and types,
choose to be alerted by email, IM or SMS and are provided with
charts showing server uptimes and access speeds over time.
* Pidgin Monitoring System - a server health monitoring software
which is installed on servers to collect various data (load,
traffic, cpu and memory usage etc) and provide charts for all
your servers in a central location, giving you an easy overview
of all your systems. PMS is currently used internally on
PidginTech servers and with a select group of beta testers.


:- pastinyer aku mmg syg kan fp aku nie ..skang nie aku tpaksa cari jln laen utk bpindah huhuh...my luvly bro bler nak beli domain utk dinda yang tsyg ni...

Hari Pertama....

Seperti yang disedia maklum hehe...mcm pengumuman apa plak..just nak bgtaw gmbr² kat bwh merupakan kesinambungan percutian ieba bersama keluarga thn lepas. itu merupakn aktiviti pertama yang kami lakukan..malam tu kami naik bot menyusur sungai melaka tp apakan daya keadaan bateri tidak m'izinkan utk mengambil mlm huhuu..(kes lupa nak beli bateri daa...).
aktiviti memancing nie sbnrnyer xde pun dlm aktiviti yang spttnyer tp ntah camner dari rumah dah tergerak nak bawak batang pancing (thn lepas pancing kat kolam ikan keli ayah je hehe..) xtaw plak apartment ni dkt dgn laut jadi smntara tgu umat2 yang sesat smp kami pun myesatkan diri di tepi laut utk memancing hehe...tp apapun dsbbkan ksengalan tahap gaban stlh kali pertama tali pancing pts umpan pun xde kami pun check in bilik melepaskan penat dan mentekedarah..setelah tenaga dipulihkan kembali dan myelesaikan apa yg ptt abg ipar ajak turun ke laut lagi utk memancing tp kali nie dgn umpan yang lebih menarek nasi impit
hehe..giler sangap semuanyer..tp hasil yang kami dapat adalah tali tsangkut kat batu hehhe...apapun mmg enjoy...

selamat petang...

salam petang buat semua..
xde isu yang menarek pun nak kongsi bersama sekadar menaep mgikut kata hati.Ok x buat mcm tu taep ikut gase hati,buat sesuka hati lama² dr sdri yang mati huhu...hurm..masih mgalami masalah kesengalan otak lagi huhu..mood masih merundum macam pasaran shm skang yang x berapa nak stabil..seb baek arini ada site lega ckit duduk luar walau hakikatnyer selamanie x jugak duduk kat opis mengulau jer kat kedai bawah hehe...hurm..apa ek nak taep tber2 xde idea.tnyata aku mmg x berbakat nak menaep @ swaktu dengannyer ..adeh!! susun ayat pun maen ikut suka.Apa kes...hurm..okieslah maw pulang ke rumah.Mlm kang nak p tmpl iklan cari teman serumah adeh..keje yang smmgnyer aku amat malas tp TERPAKSA juga lakukan..
apapun selamat malam.Jg diri bebaek dan semoga semuanyer sehat² belaka..
adios amigoss.........chowssss



xleh tdo...

hurm..mmg xleh tdo keje aku merayap blog orang laen smbl tgk tv..gler sengal aku dah kul 3 pg x jumpa jalan tdo..adeh..esok kompem den bangkit lewat punya...iskh3x..okies kat sini aku nak kongsi hasil aku merayap kat blog orang laen hehe..arini aku melepak kat blog din aku dapat sesuatu yang aku suka..hehe ..aku leh buat jersi aku sendiri spt yang org sekeliling aku taw aku mmg peminat bola dan team yang aku suka semestinye MU hehhe..jadi aku bt jersi yang sememangnyer kacak sape memakainye dan kelihatan kool..muaha..ini hasilnyer..



pndgn hadapan& pandangan blkg



Amacam gler kacak x akunyer jersi hehe..dsertakan dengan warna dan no feveret aku perh..mmg teruja sape yang pakainye.No 8 adalah no feveret aku sejak aku mgenali erti sukan lagi hehe.. ada sentimental value bak kata owang tp bak kata aku no tu nombor yang unik..okieslah kalo ada sesape bminat mahupun tpengaruh nak buat jersi ikut kelab mahupun pasukan @ swaktunyer leh lah layan kat football shirt avatar nie.


apapun sentiasa positif kan dr sdri dan semoga hari esok lebih bermakna dari hari ini....

Salam perpaduan....

mood merundum...

hari ini keje aku melepak kat rumah hajat dihati maw mgemas bilik tp apa kan daya kemalasan aku mybbkan aku terlantar di atas katil shj.huhu sungguh malas aku skang nie..tulah asik manjakan diri gnilah jadinyer..adeh!! Arini melayan cter Kungfu Shalolin dari kul 3.30 smplah 5.30 mgadap PC hehe..hurm..sebenarnyer mood aku mmg tgh sengal tka menaep hati pun rasa panas huhu..hurm..meerayap kat blog kak teq ada lagu tentang shbt..cter pasall shbt bt aku memikir ada lagi ker erti sahabat sejati kat dunie nie..hurm ada org mgatakan jgn menilai org sebelum kenal mana taw dia akan jadi teman rapat satu hari nanti. Aku setuju dgn kata2 dia sbb aku nie sape utk mempertikaikan org yang baru kenal maw pun tidak.Aku x kesah apa jua yang org pernah buat pada aku.aku cepat memaafkan apa yang berlaku serta melupakan kalo boleh. Ada juga yang tidak mempercayai sahabat bg aku sahabat itu ada cuma utk memiliki sahabat sejati adalah sukar tp aku taw ramai x setuju dgn kata2 aku tp tpulang setiap org ada pendapat nyer tsendri.

:-aku adalah aku yang sentiasa mcari diri sendiri

Keje dah siap...

yahuu!!! akhirnyer keje ku dah siap muahhaa..best² bulih aku ngulau n bercuti panjang mhbskan cuti tahun lepas yang berbaki 12 hari lagi hehe..best² itupun kalo approved :(. Kalo x approved adeh...cedihnyer..td melepak kat facebook kak pu3 skali dia tgh layan cter korea daaa..haha best2...pada rakan2 yang gase2 keje dah abih x pun nak mhabiskan masa leh layan web nie..Selamat menonton .....

Karaoke

Salam semua...hehhe..arini aku menyiapkan dokumen mcm bese smbl merayap dr 1 blog ke 1 blog yang laen.abih semua blog aku jelajah hehe...Arini aku sengal main keyboard huhu..aku layan youtube smbl tu carik software karaoke. skali layan punya layan dapat satu software yg cun x cun sgtlah tp bleh tahan lah...Software nie diberi nama VanBasco's Karaoke Player ..kowang leh download software pastu leh download lagu yg format midi bserta lirik.pas2 karaoke lah kowang smp muntah yer ...Selamat karaoke....


lebih kurang beginilah bentuk software nye



Masih mengalami ketenakan otak...

aku masih mengalami ketenakan otak yang agak kritikal.sindrom ketensenan berlaku.Arini dgn muka x bslh aku masuk lewat lagi ke opis.opis kol dah byk kali tp aku x dgr.masuk² kordinator dah bising kat aku hntr budak dia utk projek RBS sedangkan aku taw budak² nie ada site laen esok.Argh!!..peduli apa aku..aku nyer suke lah nak hantar sape pegi site tp yang pasti itu jwpn kat hati aku jer...dia bising aku senyap...last² dtg kat aku tny status projek dan tnp byk jawapan aku hulur kertas yang dah siap aku tandakan site mana dah hantar. huhu....mmg aku mgalami mslh ketenakan otak betul..adeh!!..gler sengal mcm nie. okieslah aku rasa lagi byk aku menaip lagi byk kesengalan terserlah.kat sini aku sertakan lagu² yang aku tengah layan wak2 buat keje..apapun adios amigos....(akhirnye aku berjaya tukar warna blog nie haha dah lama x maen dgn source code .hhehhe..)

Selamat muat turun lagu......

Ketenakan Otak Kembali...

Hurm..dah masuk ari baru tp aku tetap xleh nak lena..aiyak!! sindrom sengal sudah kembali kaaa..adeh!! ini bikin ana byk feninlah.Td housemate aku bgtaw yang dowang semua nak pindah. dia ajak aku skali huhu aku tetap dgn jwpn duduk kat cnie ..yelah..dowang duduk kat Puncak Alam aku nak balik sana waktu mlm amatlah myeksa bg minah rempit spt aku ..adeh..gler gelap kawasan tu mana maw aku nak duduk sana. Dah ler aku nie keje x tentu buatnya aku ralit buat keje pukul 2 pg baru nak balik x ke nayer..Adeh!!.nak xnak aku tpaksa cari housemate yang baru walau hakikat nyer aku mmg malas nak mcari tp apakan daya pcacai mcm aku nie masih x mlykkan aku duduk sowang2 kat rumah nie. Ada sesapa yang nak melepak di Shah Alam area Seksyen 7 bleh lah carik aku ye..Apapun aku masih bingung lagi mampu @ tidak aku nak duduk dgn org baru dgn barang yang xde.Padan muker dulu x nak beli ckit2 skang yang laen dah pindah baru mengagau nak mencari barang adeh..Dugaan di awal tahun 2009....tber2 je pewot aku rasa lapo..baru pasan makan kul 12 tgh smlm aiayak..kenapa kemalasan aku dah tahap kritikal ..nmpknyer kat rumah dah kena sediakan beskot bekalan utk pewot aku yang lapo tgh mlm.. okieslah smbg nnt2 pale hotak aku dah mula sengal. jawapannyer mata maw tdo..okies..slmt mlm buat semua....


:- kalo ada sesape nak carik bilik sewa bgtaw lah yer

........

salam buat semua....
arini xde apa yang menarik ingin aku kongsi kan nak apdet lagu punyalah teramat malas sgt huhuhuh..simptom kemalasan aku dah kembali.Maybe, fius aku ada tercabut satu agaknyer. Hurm..apa ek aku nak cerita arinie nak berkongsi hari keluarga pun amatlah malas.Aiyak!! mmg tahap kronik aku nyer kemalasan dah nie...xpelah nnt aku rajin aku menaep lagi skang nie aku nak menyemak kat blog orang..apapun adios amigos gua berambus...
Salamzzzz

Selamat Tahun Baru

Salam maal hijrah buat semua dan Selamat Tahun Baru...Apa azam baru? Hurm..kalo tanya dr nie apa ek azam baru..hehe..rasa² tetap mcm dulu nak terus perbaiki diri, nak cari keje laen, nak kumpul aset yang laen dan yang sewaktu dengannyer. hehe... Hurm baru ku perasan bulan 12 xde langsung aku apdet blog nie hhehe..mintak maaf lah yer kesibukan yang agak kritikal di smpg mhabiskan cuti yang ada lagi 14 hari..Penghujung bulan 12 aritu keluarga aku ada kan hari keluarga. Tahun nie angah tuan rumah. Hari keluarga diadakan tahun nie dgn bercuti 3 hari 2 malam di Mahkota Guest Hotel. Kami sewa 2 unit xcukup beb 1 unit apartment huhu..adik badik den walaupun x gamai tp penuh woo... Hurm..mcm nak bcerita tentang family day tp mcm malas xpelah nnt ada masa aku apdet ek hehehe...mcm bese walau dah masuk tahun baru penyakit MALAS tetap adeh!!! apa lah nak jadi dengan aku...


Kat sini aku sertakan gmbr percutian kami sekeluarga...tempat melepak kamiaksi akak² ku yang sengal
muka² sengal lepas turun dari Menara Taming Sari